Innestelingsbloeding

Wanneer En Waarom Treed Innestelingsbloeding Eigenlijk Op?

Innestelingsbloeding treed op zo tegen de tijd dat je ongesteld moet worden. Je kan dan opgeschrikt worden door een beetje bloedverlies.

De innestelingsbloeding ontstaat doordat bij de innesteling de baarmoederwand licht beschadigd wordt waardoor wat kleine bloedvaatjes kunnen springen. Hierbij kan een heel klein beetje bloed kan vrijkomen dat soms voor het begin van de menstruatie wordt aangezien

Er zijn ook vrouwen die pas een innestelingsbloeding opmerken na een positieve zwangerschapstest. Zij merken in week 5 of 6 van hun zwangerschap wat bloedverlies op.

Deze innestelingsbloeding is geheel onschuldig zeer licht en van zeer korte duur. Als de hoeveelheid bloed minder is dan je gewend bent en je niet meer dan één maandverband nodig hebt, zou het wel eens innestelingsbloeding kunnen betreffen.

Veel vrouwen merken echter zelf helemaal niets van een innestelingsbloeding en het is daarom eerder een uitzondering dan een regel.

Op het internet vond ik nog een Engelstalige video over innesteligsbloeding.

P.S. Heb jij ervaringen met innestelingsbloeding? laat dan hier onder je reactie achter. Je help er mij en alle andere lezers mee!

Tags: , , ,

Facebook Comments:

Leave A Reply (2 comments so far)


 1. Kim versluis
  4 jaar ago

  Ik ben 2 maanden gestopt met de pil en ik heb een week geleden volgens mij een innestelingsbloeding gehad. Dit waren een paar druppels bloed.. Normalitair heb ik een zware menstruatie.. Ik neem aan dat dit een innestelingsbloeding is?


 2. p1987
  3 jaar ago

  Bij mij is het 7 dagen voor ik ongesteld moest worden begonnen met bruine afscheiding, volgens mijn berekeningen is dit ook 7 dagen na de eisprong en hopelijk dus bevruchting geweest. Mijn verhaal klopt dus met wat hier geschreven wordt.
  Naar mijn idee betekend deze innestelingsbloeding niet per se dat het eitje goed is ingenesteld, als dit doorzet dan kan het veranderen in een gewone menstruatie en is dus een heel vroege mk. Als het stopt weet ik genoeg. Dus het blijft spannend, maar ik heb wel het idee dat er iets bevrucht is (geweest), ondanks dat ik verder (nog) geen symptomen heb.

  Voor andere meiden die in spanning zitten, succes